Tirant lo Blanch

Si vols comentar qualsevol cosa en general, este es el lloc.

Tirant lo Blanch

Notapor Visente » Lun Jul 05, 2010 9:39 am

Che collons, el atre día li peguí una ullá al Tirant lo Blanch, y vaig llechir: "PRES LO PETIT FILL". Ixe Joanot Martorell escribía PETIT, era un catalaniste.
Visente
 

Notapor Joanot » Lun Jul 05, 2010 4:56 pm

Eixa paraula pot ser un prestec provençal (recordem a Ausias March: "deixant a part l'estil dels trobadors [provençals]"), ademes que siga part del català es normal perque la Marca Hispanica osiga l'actual Catalunya, era francesa per lo tant te moltes paraules franceses: si us plau, au reveure, merces, petit, gaire, doncs...

Pero pretendre que paraules de territoris francesos s'implantes en terres valencianes que mai han segut ni han tengut influencia francesa es simplement estar a favor d'un genocidi cultural comparable en l'Alemania nazi.

Yo tambe te puc traure paraules del Tirant lo Blanch genuïnes valencianes: bellea, ab (no l'actual català artificial i de fa 90 anys amb), capuchó, cart, coixo, chica, en (preposicio de lloc no la catalana a), esta, estes, fanc, fondo (no fons), Giner (no gener), huit, joyes, LO (prohibit pel catalanisme radical), Ricart, tir (no el catalanisme tret), homens, viudo (no el catala viduo), yo... ¿vols que continue?

No teniu rigor cientific i ho conseguiu tot a base de diners (100.000 euros catalans que s'emboljacarà l'expresident nortamercià Carter) o falsificant l'historia per eixemple escampant que Ausias March, Joanot Martorell o els Borja eren catalans quan el Regne de Valencia mai ha estat unit als Condats catalans. A tot aço recordar que Jaume I era de Montpellier aixina que de rey català tampoc.

Ah! i els idiomes evolucionen i el català actual està copiat del valencià migeval, per aixo el valencià ha canviat perque mosatros evolucionem, vosatros esteu ancorats en el passat.

En el cas del castellà passa lo mateix, ara no parlen com fa 500 anys, igual que hi ha un angles antic i un angles modern, vosatros no sou res, l'idioma català te 100 anys d'historia i es una copia del valencià antic.

A vore si algu me demostra lo contrari.
Joanot
 

Notapor Borja » Mar Jul 06, 2010 7:06 am

Joanot, ets un subnormal, com pots comparar l'ús d'unaparaula (petit9 amb els crims del nazisme. T'ho repetisc: SUBNORMAL.
Borja
 

Notapor Joanot » Mar Jul 06, 2010 12:39 pm

Borja escribió:Joanot, ets un subnormal, com pots comparar l'ús d'unaparaula (petit9 amb els crims del nazisme. T'ho repetisc: SUBNORMAL.


Gracies pel complit. Oixalà fora a soles una paraula pero ne son unes quantes mes.

Quan en un pais o territori s'intenta substituir paraules genuïnes i PROPIES d'eixe lloc per les d'un atre quan ningu les diu ni les coneix des de la gent mes major hasta la gent mes jove aixo es un GENOCIDI CULTURAL en tota regla. Aci en Lo Regne de Valencia, del Senia al Segura NINGU diu:

- nosaltres
- doncs
- aleshores
- gaire
- aquest
- tipus
- vehicle
- amb
- altre
- avi
- llegeix
- fins aviat
- veure
- venir
- article
- oncle
- si us plau
- meva
- ets
- ús (vos)
....

¡I aixo es lo que s'està ensenyant en els coleges!

Me reaferme en les meues paraules, aixo es un GENOCIDI CULTURAL nomes comparable en els alemans quan vullgueren invair Polonia o Checoslovaquia per eixemple. ¿Per a tu que es si no?

Els valencians estem farts de tots vosatros, de gentola que no respecta als demes, si tant voleu la vostra llengua catalana i digueu que el valencià es un dialecte del català, per lo manco respecteu les paraules i el vocabulari valencià que es igual de digne que qualsevol atre.

Pero els verdaders motius no son ixos, voleu fer desapareixer les paraules valencianes per a dins de 100 anys dir que com parlem IGUAL (es lo que està conseguint la Conselleria d'Educacio de la Generalitat Valenciana), serem tots catalans.

BONA ESTRATEGIA AMICS... ¡pero no vos funcionarà!
Joanot
 

Notapor Borja » Mar Jul 06, 2010 2:41 pm

Joanot, per favor, no deixes que escriure, em divertisc molt amb les teues imbecil-litats, gràcies.
Borja
 

Notapor Joanot » Mar Jul 06, 2010 9:18 pm

Borja, gracies a tu per llegir-me. Es curios com no m'has contraargumentat res de lo que he dit, per alguna cosa sera. A10!
Joanot
 

Notapor Borja » Mié Jul 07, 2010 9:33 am

Tinc com a principi no discutir amb un imbècil, això significaria baixar al teu terreny on, per experiència, em guanyaries.

PD. Entre els crims contra la humanitat t'ha faltat dir que "els catalans mos furten la paella"
Borja
 

Notapor chuan » Mié Jul 07, 2010 4:03 pm

No contesteu per que no teniu contestació. Sou les víctimes del sistema CatanaZiste, que gràcies a la força política i econòmica s'ha situat en el lloc actual. Lo que mes vol cad u, es allò que no te, i com catalunya no te història te que furtarla o inventarsela. Te deixe un enllaç de la TV d'aragó:

http://www.youtube.com/watch?v=BBYdSJpN ... re=related
chuan
 
Mensajes: 43
Registrado: Mar May 20, 2008 10:49 pm

Notapor Batiste el valensianiste » Jue Jul 08, 2010 8:00 am

Me caguen la puta, el atre día vaig llechir en un llibre (segur que era de un catalaniste filldeputa) que la paraula HORCHATA venía del llatí HORDEATA.

¿Eixe malparit no sap el orichen valençiá de la paraula?

¿No sap que fón el Rey Jaume primer el Conquistaor que li va dir a una chicona "AÇO ES OR, CHATA"?

Es increible hasta aon arriba el catalanisme pa furtarmos les nostres señes de identitat, hasta en el diccionari de la Real Academia Española de la Lengua posen lo de HORDEATA y no lo de AÇO ES OR, CHATA.

He pegat una ullá al Dicsionari, ¿y ques lo que me trobe?

"ASOCIACIÓN DE AMIGOS DE LA REAL ACADEMIA:
...
BANCA CATALANA
...
BANCO DE SABADELL
...
CAIXA DE PENSIONS DE BARCELONA
...
CAJA DE AHORROS DE CATALUÑA..."

La Academia Española tamé está venuda als DINÉS CATALANS.
Batiste el valensianiste
 

Notapor Invitado » Jue Jul 08, 2010 5:11 pm

Batiste segur que formes part del sector cult de la societat, i clar tens que estar de part del catalanisme científic. El defensor de lo genuinament valencià i de la llengua valenciana independent per a tu es un incult que porta sabates de careta i està en l'horta agachant el llom, i per això fas la parodia.Molt be! admirable.
Invitado
 

Notapor Batiste el valensianiste » Vie Jul 09, 2010 7:06 am

Che collons, che recollons, che contracollons, che recontracollons. Els catalans mos furten la llengua, mos furten la historia, mos furten el agüia, mos furten les taronches, mos furten la paella, mos furten la horchata, mos furten els fartons, mos furten el blau de la senllera, mos furten el turró, mos furten les falles, mos furten el Micalet, mos furten la Albufera, mos furten el allioli y son uns "jelipolles" y uns "sinvergüenses" que digüen "aleshores" y "gairebé".
Batiste el valensianiste
 

Notapor Invitado » Vie Jul 16, 2010 12:53 pm

Batiste el valensianiste escribió:Che collons, che recollons, che contracollons, che recontracollons. Els catalans mos furten la llengua, mos furten la historia, mos furten el agüia, mos furten les taronches, mos furten la paella, mos furten la horchata, mos furten els fartons, mos furten el blau de la senllera, mos furten el turró, mos furten les falles, mos furten el Micalet, mos furten la Albufera, mos furten el allioli y son uns "jelipolles" y uns "sinvergüenses" que digüen "aleshores" y "gairebé".


llastima que no se te emporten a tu tambe....quin gran favor farien a Valencia....au, que te peten,"mante"
Invitado
 

Notapor Invitado » Dom Jul 18, 2010 5:52 am

Borja escribió:Joanot, per favor, no deixes que escriure, em divertisc molt amb les teues imbecil-litats, gràcies.


No, no, Borja, al reves....som mosatros els que fruim de la teua falta d'arguments i del dogmatisme que supures....per favor, sigues tu el que no deixa d'escriure, puix soles fas que reafirmar-nos en que estem fent lo correcte i que la gent com tu es la que nos fa seguir en la nostra llabor.
L'erro que fa la gent com tu es pensar que som igual de borregos adoctrinats com vosatros, i tens que pensar ( si, pensar, fes un esforç) que la majoria de mosatros tambe hem anat a l'ecola com tu, i tambe el mestre "guai" nos ha dit que "en casa nos parlen el "valencià" mal", i que es "mes chuli" parlar-lo con fan en catalunya...lo que mosatros, a diferencia de tu, nos hem preocupat en llegir i informar-nos.
Ale, cuidat.
Invitado
 


Volver a Sugerencies

¿Quién está conectado?

Usuarios navegando por este Foro: No hay usuarios registrados visitando el Foro y 1 invitado

cron