Battle for Wesnoth és un videojoc desenrollat totalment baixe llicència Open Source al mateix temps que multiplataforma (Windows, Mac OS X, GNU/Linux, FreBSD, Solaris, i BeOS), en un patró basat en els tradicionals jocs d’estratègia de la vella escola, en el que viajarem en el temps, encara que només siga per unes quantes hores, a l’época migeval.

Este joc no pretén renovar el gènero, sino repetir una recepta que va donar els seus fruts en el passat. Tots els ingredients estan en la marmita: un héroe líder de tropes, races variopintes destacant per les seues distintes habilitats, aixina com armes en profusió i henchisos que, junt a diferents relleus de terreny i atacs variats, vénen a completar este escenari estratègic.

El modo de joc es basa en tandes i resultarà familiar per a tots els jugons que es precien. Esta característica, combinada en un desenroll simpliste, nos proporciona un joc sense sorpreses encara que destacant per la seua excelent jugabilitat.

Lluita pel control de les comarques, llança atacs i guanya experiència pujant de nivell a mesura que alvances a lo llarc dels decorats i escenaris de Battle for Wesnoth.