Una volta instalat el LibreOffice o OpenOffice, descarregat el corrector de valencià Pots fer-ho des d’ací https://extensions.openoffice.org/en/download/17713

En acabant ves al menuú Ferramentes (o l’equivalent si has instalat LibreOffice / OpenOffice en un atre idioma distint a l’espanyol) i d’ací a l’Administrador d’extensions.

Quan s’òbriga la finestra del gestor, puncha en el botó Afegir i tria el ficher de l’extensió dic_valencian_rac.oxt de la carpeta a on te l’hages descarregat.

Accepta l’instalació i tanca el gestor d’extensions.

Reinicia el LibreOffice / OpenOffice i torna a obrir el gestor d’extensions per a comprovar que el Corrector Ortogràfic de Valencià s’ha instalat correctament. A l’hora, pots aprofitar per a eliminar totes aquelles extensións que no t’interessen com ara correctors d’uns atres idiomes.

Una volta fet, torna al menú Ferramentes -> Idioma -> Per a tot el text -> Més…

S’obrirà una finestra, i a on posa Idiomes predeterminats per als documents, en occidental, seleccional el valencià. (l’has de buscar: apareixerà com a Luvenda, Venda… pero ha de dur el símbol que indica que l’extensió està instalada)

Puncha en el botó Acceptar i ya pots fruir del corrector.

Per a corregir un text, quan hages acabat pulsa F7 i s’obrirà la finestra de correcció en les sugerències disponibles o en el botó dret del ratolí sobre cada paraula marcada en roig per a que ixquen les sugerències de correcció en el menú contextual sobre cada paraula.